Voeding

15+
Jaar ervaring
500+
Tevreden klanten
3000+
Verloren kilo's!

Voeding

Een gezonde levensstijl gaat gepaard met gezonde voeding, vandaag de dag is gezond eten hip en hot. Er zijn tegenwoordig steeds meet healthy food blogs, biologische supermarkten en restaurants met verse en gezonde producten poppen massaal op. Gezond eten is een hype geworden. We hebben voor jou een overzichtelijke blog geschreven waarom gezond eten belangrijk is en hoe je makkelijk gezonde keuzes kunt maken.

 

Hoe weet je nou of je gezond eet?

Dit is altijd een moeilijke vraag, dit komt doordat het per persoon verschilt. Sommige mensen hebben meer gezonde voedingsstoffen nodig dan de ander, het blijft hierom altijd een stukje maatwerk en experimenteren. Er zijn wel een aantal maatstaven waaraan je kan zien dat je geen gezonde levensstijl hebt, namelijk. Je hebt niet genoeg energie om de dag door te komen, je voelt je snel futloos, je bent vaak ziek en hebt mankementen. Wanneer dit het geval is dan is de kans zeer groot dat je niet gezond eet.

Conclusie waarom gezond eten zo belangrijk is

Gezond eten wordt door sommige mensen als een hype gezien, hier kunnen wij ons niet in vinden. Gezond eten is voor ieder belangrijk, als je nu jong of oud bent. We zien gelukkig wel dat mensen zich bewust worden van het feit dat ongezond eten op lange terwijl niet goed voor ons lichaam is. Helaas zien we nog wel dat er steeds meer mensen, niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld obesitas krijgen. Een gezonde levensstijl, met daarbij gezonde voeding, helpt bij het tegengaan van obesitas en de negatieve gevolgen die daaraan kleven. Gezonde voeding heeft nog veel meer positieve effecten, zoals veel meer energie, uit jezelf wakker worden, het verouderingsproces tegengaan, glanzend haar, een mooie huid en ga zo maar door. Gezond eten werkt dus niet alleen preventief, het geeft je ontzettend veel voordelen op het moment zelf. Wanneer je dit weet en ervaart, wordt het een stuk makkelijker om gezonde keuzes te maken.

Bouwstenen /  Cellen

Cellen zijn DE bouwstenen van ons lichaam. Cellen zijn kleine levende wezentjes die als het ware als een fabriek werken (hé, vandaar de naam; jouw fabriek). Je hebt cellen in allerlei soorten en maten. En dan in ontelbaar veel aantallen. Elke cel heeft zijn eigen specifieke werking. In cellen zitten verschillende organellen die allerlei functies hebben om cellen optimaal te laten werken. De een zorgt voor energie en de ander zorgt er weer voor dat afval- en gifstoffen uit het lichaam worden verwijderd. En wat hebben deze chemische fabriekjes nodig om dit werk uit te kunnen voeren? Jawel, onder andere brandstof.

Brandstof / Voedingsstoffen

Anno 2015 is de keuze in brandstof voor het lichaam overweldigend. Kijk maar om je heen, echt overal is eten te vinden. Om elke hoek van de straat, stations, supermarkten, restaurants en ga zo maar door. Dat voedsel in de loop der jaren is veranderd moge duidelijk zijn. Maar de essentie van voedsel, de naam zegt het al, is de cellen/het lichaam voeden. Voedsel dient er voor om het lichaam draaiende te houden én vooral zo goed en efficiënt mogelijk. Wanneer cellen met de juiste voedingsmiddelen worden gevoed, kunnen zij het werk wat ze verrichten zo goed mogelijk uitvoeren. Hierom is het belangrijk dat de voeding zowel in productkeuze en de juiste hoeveelheden wordt uitgebalanceerd voor het onderhouden van een gezond lichaam!

Hoe weet je nou of je gezond eet?

Wanneer je aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voedingsstoffen komt die voor jou gelden.
Heb je niet genoeg energie, ben je vaak ziek en heb je vaak mankementen? Dan kun je er vrijwel zeker van zijn dat je niet gezond eet.

Conclusie waarom gezond eten zo belangrijk is

Dat gezond eten door sommige als hype beschouwd wordt, kunnen wij ons niet in vinden. Gelukkig worden steeds meer mensen bewust van het feit wat lege producten (op langere termijn) met ons lichaam doen. En vooral wat gezonde voeding doet met ons lichaam. Het is niet voor niets dat zoveel mensen ziek worden en-/of te zwaar zijn. Voedingsstoffen heeft je lichaam eenmaal nodig zodat het optimaal kan werken. De voordelen hiervan zijn; veel energie hebben, uit jezelf wakker worden, het verouderingsproces tegen gaan, glanzend haar en een mooie huid hebben enzovoorts. Gezond eten werkt dus niet alleen preventief, het geeft je ontzettend veel voordelen op het moment zelf. Wanneer je dit weet en ervaart, wordt het een stuk makkelijker om gezonde keuzes te maken.

Het kost wat meer werk en tijd om gezond te eten, maar dat betaalt zich absoluut uit! Heb je nog geen idee hoe je te werk kunt gaan?

Neem dan contact met ons op en laat je adviseren en een professioneel voedingsprogramma aanmeten die echt voor jou werkt !

Wil jij graag weten of personal training iets voor jou is?

Neem dan vandaag nog contact op voor de gratis intake. Samen gaan we bekijken wat jouw doelen
zijn en wat ervoor nodig is om dat te bereiken.
Jij wil toch ook de beste versie van jezelf worden!